29 Ιουν 2013

Η αυτοκρατορία της φράουλας αντεπιτίθεται.


Μετά το ξεμπρόστιασμα με τα γνωστά επεισόδια τον περασμένο μήνα οι φραουλοπαραγωγοί τσιφλικάδες αντί να διορθώσουν τα κακώς κείμενα υποτιμώντας όλους εμάς έκαναν επικοινωνιακή αντεπίθεση ζητώντας επίσημα μέσω ΟΑΕΔ 4.800 Ελληνες εργάτες για την συγκομιδή φράουλας με μισθό 750 €.
 Με κουτοπονηριά έπεσαν πάνω στούς καταναλωτές (όλους εμάς) για να μας αποδείξουν πώς ειναι αναγκασμένοι να παίρνουν αλλοδαπούς γιατί οι Ελληνες είμαστε τεμπέληδες και δεν καταδεχόμαστε να πάμε να δουλέψουμε για 750 € τον μήνα στην συγκομιδή φράουλας.
 Η ουσία του θέματος πως όλοι οι αλλοδαποί ζούν σαν τα ποντίκια σε καλύβες και κάποιοι απο αυτούς απλήρωτοι αποκρύπτεται ετσι κουτοπόνηρα και το θέμα γινεται αυτόματα ο "τεμπέλης" Ελληνας.
Αλλά ακόμα και εάν παραβλέψουμε την κουτοπονηριά πώς να μην αναφέρουμε οτι στο Μπαγκλαντές ο μηνιαίος μισθός ειναι 40 δολλάρια...;
Aυτό καμμία σημασία δεν εχει για τούς τσιφλικάδες φραουλάδες της Μανωλάδας.Η σύγκριση κόστους ζωής μεταξύ Μπαγκλαντές και Ελλάδας δεν ετυχε να τούς απασχολήσει ποτέ..
Ο συντάκτης αυτής της ανάρτησης τυχαίνει να έχει γνωστούς απο την Μανωλάδα και όταν τους ρώτησε αν μπορούν  να φιλοξενήσουν 4.800 Ελληνες εργάτες σε ανθρώπινα σπίτια και οχι σε θερμοπήπια για φράουλες κούνησαν αρνητικά το κεφάλι και έσκασαν στα γέλια.
Πήραν και το μήνυμα οι απανταχού "Μανδραβέληδες" και άρχισαν να ειρωνεύονται τούς πεινασμένους Ελληνες που δεν καταδέχονται να δουλέψουν για 750 €.
Ε λοιπόν τα 750 € που γενναιόδωρα δίνουν οι απλοχέρηδες φραουλάδες σε όλους εμάς που πεινάμε, αλλά ευτυχώς για εμάς είμαστε τεμπέληδες μπορούν να τα βάλουν εκεί που ξέρουν και όταν τελειώσουν οι φράουλες να αρχίσουν να βάζουν τα καρπούζια τους.
Μέχρι να μάθετε να μας σέβεστε σαν καταναλωτές και σαν πολίτες, τις φράουλες και τα καρπούζια της Μανωλάδας θα τα έχουμε χεσμένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε λάσπη: