16 Ιουν 2013

Την Ρωμιοσύνη να την κλαίς.



Το γεγονός οτι η ΕΡΤ μονοπώλησε την συζήτηση και ανέβασε τους τόνους περισσότερο απο κάθε άλλη φορά δείχνει το μέγεθος της υποκρισίας, της πλύσης εγκεφάλου, και της ανωριμότητας ενός μεγάλου μερους της Ελληνικής κοινωνίας.
Δείχνει επίσης πόσο περιχαρακωμένοι παραμένουν κάποιοι στο μικροσυμφέρον τους και πώς ακόμα και τωρα πολλοί είναι ετοιμοι να θυσιάσουν την χωρα και την κοινωνία αρκεί αυτοί να διατηρήσουν προνόμια και καρέκλες.
Η ΕΡΤ ήταν για τούς κρατικοδίαιτους το "άπαρτο κάστρο" γιατί είχαν συνδέσει με την ΕΡΤ έννοιες οπως η Δημοκρατία και ελευθερία.
Ποιός θα τολμούσε να αμφισβητήσει τις δυο αυτές έννοιες..;
Μονο που δεν υπολόγισαν σωστά.Φάνηκε πόσο αναχρονιστικοί είναι.Την ιδια ωρα που όλοι εμείς ενημερωνόμαστε απο το διαδίκτυο ήδη εδω και πολλά χρόνια εκείνοι σκαρφάλωσαν στα κάγκελα της ΕΡΤ και τραγουδάνε την "Ρωμιοσύνη" για να μας πείσουν πως διακυβεύεται η ελευθερία έκφρασης και η Δημοκρατία.
Ποτέ η ΕΡΤ δεν ήταν ούτε ποτέ θα είναι προπύργιο ελευθερίας και δημοκρατίας.Αντίθετα ήταν και θα είναι εργαλείο στα χέρια της κάθε κυβέρνησης και των συνδικαλιστών τους οποίους διορίζει.
Ισως η συζήτηση να αποκτούσε νόημα αν το θέμα ηταν να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ η οχι.
Ηξερε πολύ καλά ο Σαμαράς που διάλεξε την ΕΡΤ σαν αφορμή να ξεκινήσει το ξερκαρτάρισμα.
Σημάδεψε το άντρο οχι μόνο της αδιαφάνειας και της σπατάλης, αλλά και της υποκρισίας.
Μετά απο την ΕΡΤ ποιό φυλάκιο δεν θα έπεφτε;
Ο οργανισμός αποξήρανσης Κωπαϊδας η μήπως το Eθνικό Ιδρυμα Μελετών Θ. Κολοκοτρώνης «ο Γέρος του Μοριά»;
Ακόμα και αν κάποιοι υποστηρίζουν πως η ΕΡΤ θα έπρεπε να παραμείνει όπως ηταν υπάρχουν γκάλοπ όπου οι ίδιοι ψηφίζουν καταλληλότερο σαν πρωθυπουργό τον Σαμαρά.
Είναι ο Σαμαράς ο ιδανικός ηγέτης;Φυσικά οχι.Οπως ακριβώς δεν είμαστε εμείς ιδανικοί πολίτες.

Υπάρχει πραγματική δικαιοσύνη;Οχι δεν υπάρχει.Αν υπήρχε θα έπρεπε να μπούν φυλακή εκατοντάδες πολιτικοί, δήμαρχοι, βουλευτές που κατασπατάλησαν τα χρήματα, αλλά μαζί με αυτούς και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες απο εμάς που διορίστηκαν απο όλους αυτούς παράνομα χωρίς προσόντα στερώντας θέσεις εργασίας απο άλλους.
Τις περασμένες δεκαετίες απολαύσαμε την απόλυτη δημοκρατία.
Προτιμήσαμε να τρέξουμε πίσω απο πολιτικούς ψηφίζοντάς τους με αντάλλαγμα τον διορισμό μας η κάποιου δικού μας.
Σταθήκαμε ανάξιοι της δημοκρατίας και τώρα έχουμε την δημοκρατία που μας αξίζει.
Το οτι η Χρυσή Αυγή αυξάνει τα ποσοστά της το αποδεικνύει ακόμα μια φορά.

1 σχόλιο:

Ρίξε λάσπη: