16 Ιαν 2013

Kαταδικάζετε την βία;


-"Καταδικάζετε την βία;"
Μια εύκολη ερώτηση οι οποία μπορεί να χρησιμποιηθεί για να εγκλωβίσεις κάποιον να δώσει την απάντηση που σε βολεύει (αν είσαι δημισιογράφος του συτήματος, πολιτικός η μπάτσος και ζείς απο την βία).
Οσο εύκολη είναι και η απάντηση "Βεβαίως απο όπου και εάν προέρχεται" που δίνουν όλοι οι παραπάνω γιατί θέλουν να ξεμπερδεύουν γρήγορα απο το θέμα γιατί "καίει" και θέλουν να το αποφύγουν.
Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που δεν έχουν να ωφεληθούν τίποτα (ούτε να φοβηθούν) απο την βία, απλοί άνθρωποι που δίνουν αυτομάτως την ίδια απάντηση, αλλά αυτοί είναι άλλο θέμα που σχετίζεται με το πόσο σκέφτονται και πόσο επιρρεπείς είναι στην πλύση εγκεφάλου.
Κατ' αρχάς η ερώτηση απο μόνη της δείχνει οτι αυτός που την κάνει προσπαθεί πονηρά να περάσει πως η βία ειναι ενα πράγμα απόλυτο και συγκεκριμένο παρακάπτοντας σκόπιμα το γεγονός πως υπάρχουν πολλών ειδών βίας, ψυχολογική, σωματική, λεκτική, ρατσιστική.
Βία ειναι αυτό που κάνουν οι πολιτικοί και παίρνουν αποφάσεις άδικες με τις οποίες εξαθλιώνουν μεγάλα μέρη του λαού λέγοντάς του μάλιστα πως είναι για το καλό τους.
Βία είναι και αυτό που κάνουν οι μπάτσοι που δέρνουν τον κόσμο υποστηρίζοντας πως ετσι επιβάλλουν την τάξη.
Βία είναι και οι δημοσιογράφοι που το βράδυ τρομοκρατούν τον κόσμο υποδεικνύοντάς του έμεσα και πονηρά να κάτσει ήσυχος γιατί υπάρχουν και χειρότερα ενω οι ίδιοι εξαιρούν τον εαυτό τους απο τα μέτρα που επιβάλονται στον λαό (ΕΟΠΠΥ).
Βία είναι ο αστυνομικός που πουλάει ναρκωτικά και προστασία.
Σε όλα αυτά αν κάποιος αντιδράσει βίαια απο αγανάκτηση γιατί δεν υπάρχει δικαιοσύνη και η ένδοια, η καταράκωση της προσωπικότητάς του σαν πολίτη και ατόμου τον πνίγουν αμέσως όλοι οι παραπάνω αμέσως τρέχουν να τον κατατάξουν στούς τρομοκράτες ενω απλά γίνονται βίαιοι απο αντίδραση πράγμα φυσιολογικό αφού όπου υπάρχει δράση υπάρχει και η αντίδραση.
Αναρωτηθείτε τωρα τι έχει να φοβηθεί ενας πολίτης απο κάποιους οι οποίοι γάζωσαν με αυτόματο τα γραφεία ενός πολιτικού κόμματος.
Μετά αναρωτηθείτε αν το παιδί σας κινδυνεύει να γίνει ζόμπι στα χέρια εμπόρων ναρκωτικών οι οποίοι όλως τυχαίως (...) είναι αστυνομικοί και μάλιστα αξιωματικοί παρασέρνοντας οχι μόνο τον εαυτό του, αλλά και ολόκληρη την οικογένειά σας σε εναν αργό θάνατο.
Πόσο ασφαλείς νιώθετε με αυτό; και αυτό;
Αναρωτηθείτε για πόσο βλάκα πρέπει να σας περνάνε που στην επίσκεψη (επέμβαση δεν το λές αυτο το καριαγκιοζοθέατρο..) στην κατάληψη του κτιρίου "Λέλας Καραγιάννη" η αστυνομία σήκωσε ελικόπτερο λές και πήγαιναν για πόλεμο με τρομοκράτες...
Νιώθετε ασφαλείς τωρα που εκκένωσαν το κτίριο στο οποίο γινόντουσαν πράματα και θάματα...(συναυλίες και διάφορες άλλες  πολιτιστικές εκδηλώσεις) οι οποίες απλά γινόντουσαν με αυτοοργάνωση των συμμετοχόντων;Νιώθετε ασφαλείς που σας γλύτωσαν απο τούς "τρομοκράτες";
Οταν λοιπόν κάποιος απο όλους αυτούς σας ρωτήσει "καταδικάζετε την βία;" πείτε του "μην μου ζητάς να μην αντιδρώ στην δική σου βία.Είναι σαν να με πυροβολείς και να μου ζητάς να μην ματώσω".
Αν πάλι επιμείνετε να απαντήσετε "βέβαια απο όπου και εάν προέρχεται" να ξέρετε πως απερίσκεπτα γίνεστε ίδιοι με αυτούς ίσως και χειρότεροι.
1 σχόλιο:

Ρίξε λάσπη: