11 Αυγ 2012

Η κοινωνία απο μόνη της βρίσκει τρόπους να τιμωρεί οσους την ειρωνεύτηκαν.



Βαρέθηκα να ακούω να φωνάζουν τώρα όλοι εκείνοι που οσα χρόνια κράτησε το πάρτυ της αρπαχτής και της αναξιοκρατίας  φώναζαν συνθήματα που τούς υπαγόρευαν με την ντουντούκα οι προστάτες τους και αυτοί που τούς τάϊζαν απο τα δανεικά με αντάλλαγμα την ψήφο τους και μια θέση στο δημόσιο.
Ανίκανοι χωρίς προσόντα, απόλυτα γελοίοι κατέβαιναν με υφος και χαμόγελο Colgate στο χωριό τους και παρίσταναν τους επιτυχημένους σε όλους τους υπόλοιπους που έβγαζαν το μεροκάματο με ιδρώτα.
Τώρα στα δύσκολα θυμήθηκαν πως πρέπει να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε αλληλεγγύη.
Φωνάζουν πως ξεπουλιέται η Ελλάδα μας (...)
Ποια "μας" ;
(θα σας έλεγα λαμόγια, αλλά τα λαμόγια έχουν κάποια εξυπνάδα γιατί κυνηγάνε το χρήμα στο φτερό αντίθετα απο εσάς που είσαστε λαμόγια του εκτροφείου).
Η δική σας Ελλάδα ξεπουλιέται.Αυτή που σας τάϊζε αστακομακαρονάδες όταν πηγαίνατε με τα παιδιά  σας διακοπές στα νησιά και περπατάγατε ολη η οικογένεια καμαρωτά σαν τις χήνες φορώντας "Lacoste" .
Ξεπουλιέται η Ελλάδα που σας έδινε χρήματα για να διατηρείται ανοιχτούς χιλιάδες μπουζουκοτεκέδες με ξεκολιάρες στις οποίες παριστάνατε τους ωραίους μαζι με τα συναδελφάκια σας απο τo γραφείο.
Ξεπουλιέται η Ελλάδα που σας έδινε το υφάκι να μιλάτε για τούς γνωστούς σας που δεν έτρωγαν απο το καζάνι που τρώγατε εσείς σαν να είναι σκουπίδια.
Ξεπουλιέται η Ελλάδα του πάρε-δώσε με το δημόσιο και η ευμημερία όσων ήταν μέσα σε αυτη την συνδιαλλαγή.Η Ελλάδα των κρατικοδίαιτων ιδιωτικών εταιριών και υπαλλήλων.
Τώρα θέλετε να ενοχοποιήσουμε την ψιλικατζού που δεν έκοβε απόδειξη για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα δουλεύοντας εφτά ημέρες την εβδομάδα σε τέσσερα τετραγωνικά μαγαζάκι.
Θέλετε να βάλουμε στο ίδιο τσουβάλι τον μικρο-επιχειρηματία βιοτέχνη που κοιτούσε να γλυτώσει οτι μπορεί απο την εφορία για να έχει να πληρώνει τους υπαλλήλους και τα ένσημα που η κάθε υπάλληλος του ΙΚΑ τα έκλεβε και τα έκανε βίλες με πισίνες και διαμερίσματα για να "εξασφαλίσει" σαν καλή μάνα..τα παιδιά της..
Οπως εξασφάλισαν άλλοι πατεράδες και μανάδες γεμίζοντας τις τσέπες των παιδιών τους απο λαδώματα που απαίτησαν και πήραν απο όσους ερχόντουσαν στα γραφεία τους και αναγκάστηκαν να πληρώσουν για αυτό που έπρεπε να είναι δωρεάν.
Ο καθένας κοιτούσε να γλυτώσει οτι μπορεί βλέποντας τούς φόρους του να γίνονται "Lacoste".
Αλλά αφου σας ανέχτηκαν τόσα χρόνια όσοι δούλευαν μαζί σας και είχαν μπει αξιοκρατικά γιατί να μπούμε στον κόπο να ψάξουμε ποιοί απο εσάς είναι οι καλοί και ποιοί οι κακοί.Δείξτε τους μας εσείς οι ίδιοι.
Κάντε μια αυτοκάθαρση (αν έχετε την ευθιξία) αντί να κρύβεστε ο ένας πίσω απο τον άλλον με καμουφλάζ το "δεν είμαστε όλοι ίδιοι"...
Δεν είσαστε για λύπηση.
Σας λυπόμαστε όσο λυπηθήκατε και εσείς τώρα όσους πεινούν γιατί δεν είχαν κάνει κοιλιές σαν τις δικές σας την εποχή της αρπαχτής και του βολέματος.
Μπορεί εσείς να την βγάλατε καθαρή και να ζήσατε λαθραία με δανεικά που πληρώνουν τώρα άλλοι, αλλά δεν υπολογίσατε πως σε αυτούς τους άλλους μέσα είναι και τα παιδιά σας.
Φορώντας τα ίδια φθαρμένα και ξεχειλωμένα Lacoste να συνεχίζουν να παριστάνουν τους σπουδαίους (γιατί δεν τα μάθατε να κάνουν τίποτα άλλο).
H κοινωνία απο μόνη της βρίσκει τρόπους να τιμωρεί οσους την ειρωνεύτηκαν.




2 σχόλια:

  1. Δεν θα επαινέσω το άρθρο σου, γιατί όποιο έχουν αρετές δεν χρειάζονται παινέματα. Θα σε ρωτήσω μόνο τούτο γιατί γράφεις δύο το πολύ τρία άρθρα το χρόνο; Νά σαι πάντα καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια φίλε.
      Δεν με αφήνουν τα νεύρα μου να γράψω.
      Με τόσα λαμόγια δίπλα μας που να βρείς ηρεμία..
      Σε διαβάζω συχνά.Οταν "φορτώνω" γράφω και μια ανάρτηση.
      Καλη συνέχεια, θα τα λέμε.
      :)

      Διαγραφή

Ρίξε λάσπη: