26 Μαρ 2010

H λύση είναι η απαξίωση του δημόσιου τομέα.

Τα μεγάλα κόμματα τόσα χρόνια επιβίωναν βολεύοντας τα κομματόσκυλά τους στο δημόσιο.Αυτά τα κομματόσκυλα με την σειρά τους ανταπέδιδαν δίνοντας στα κόμματα την ψήφο τους και συγχρόνως έτρωγαν σαν λυσασμένα σκυλιά τα λεφτά του δημοσίου.Το κράτος συνεχίζοντας φορολογούσε όλους εμάς(που δεν είχαμε μπάρμπα στην Κορώνη η που διαλέξαμε συνειδητά κάποιον άλλο δρόμο εκτός δημοσίου)πιο βαριά για να ικανοποιήσει τις ανάγκες του και των κομματόσκυλων.Ολα αυτά βέβαια φυσικό είναι να έχουν μια ημερομηνία λήξης.Η οποία ημερομηνία τώρα έφτασε.
Η απαξίωση του δημοσίου είναι επιτακτική οχι μόνο για λόγους οικονομίας,αλλά και για την αλλαγή της κουλτούρας που καλλιεργήθηκε τόσα χρόνια και έκανε γενεές επι γενεών Ελλήνων να ονειρεύονται μια θέση στο δημόσιο μαζί με το αραλίκι και το κλέψιμο που συνόδευε τον τίτλο του "δημοσίου υπαλλήλου".
Χώρες με τον ίδιο πληθυσμό της Ελλάδας έχουν 250.000 δημόσιους υπαλλήλους ενω εμείς 1.250.000
Πρέπει σε σύντομο χρονικό διάστημα να απολυθούν οσο το δυνατόν περισσότεροι δημόσιοι υπάλληλοι.Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν.Ας κάνουν οτι έκανε τόσες δεκαετίες ο ιδιωτικός τομέας που τούς έτρεφε.Να κάνουν μεροκάματα.Να γυρίσουν στα χωριά τους και να διώξουν απο τα χωράφια τους όλους τούς Αλβανούς που τούς πληρώνουν ενω αυτοί φοράνε lacoste και κατεβαίνουν στα χωριά τους με υφάκι.
Ολα αυτά όμως τα μέτρα θα πρέπει να συνοδευτούν με την άρση της μονιμότητας των υπολοίπων καθώς και με την διάλυση των κυκλωμάτων των τρωκτικών που χρεώνουν 10 φορές πάνω τις προμήθειες στα νοσκομεία,στρατιωτικές αγορές κ.λ.π καθώς και τα κυκλώματα τύπου "Μπάμπης" που συνεχίζουν ακόμα και τώρα να τρώνε εκατομμύρια ευρώ απο τα κρατικά ταμεία.
Τέλος ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΦΥΛΑΚΗ οσα μέτρα και αν παρθούν,όσους φόρους και αν βάλουν στήν πλάτη του κοσμάκι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Η ατιμωρησία όσων τόσα χρόνια έκλεβαν τα λεφτά μας,δημιούργησε την κουλτούρα του "είναι μαγκιά να κλέβεις" και επακόλουθα τα χάλια στα οποία είμαστε.
Ελπίζω τώρα που μπήκε και το ΔΝΤ στόν χορό σε κάποιο βαθμό ολα αυτά να γίνουν πραγματικότητα,γιατί απο τούς πολιτικούς μας δεν περιμένουμε πια τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε λάσπη: