1 Φεβ 2016

Ισορροπία του Nash



* Ισορροπία του Nash

Ολος αυτός ο οδυρμός οτι τάχα η παράσταση κατέβηκε αναγκαστικά μετά την παρέμβαση σκοτεινών κέντρων, ειναι αστειότητες που μπορεί να εξιτάρουν μόνο εγκεφάλους περιορισμένης νοημοσύνης.
Το ομολογουμένως έξυπνο κολπάκι των συντελεστών που σκέφτηκαν να επιλέξουν αποσπάσματα απο το βιβλίο του κατα συρροήν δολοφόνου Ξηρού για να εξασφαλίσουν εγγυημένη και τζάμπα διαφήμηση ακολούθησε το αριστουργηματικό "αναγκαστικό" κατέβασμα της παράστασης τέσσερις ημέρες πριν το κανονικό της τέλος..

...*Ο όρος είναι δανεισμένος από τη Θεωρία των Παιγνίων.Αποτελεί ένα συνδυασμό στρατηγικών μεταξύ δύο αντίπαλων παικτών,του καθενός από τους οποίους η στρατηγική αποτελεί την καλύτερη απόκριση σε εκείνη του άλλου...

Αυτή ακριβώς την περιγραφή δείνει το ίδιο το Εθνικό θέατρο στην επίσημη ιστοσελίδα του για τον τίτλο του έργου.
Το γεγονός πως η παράσταση παιζόταν απο τις 15/1/2016 μέχρι και τις 26/1/2016, δείχνει πως το κοινό είχε καιρό να την δεί.
Απομένει λοιπόν να ακούσουμε τις κριτικές.
Ολα με οδηγούν στο να σκέφτομαι πως πρόκειται για την μεγαλύτερη αποτυχία όλων των εποχών στο Εθνικό θέατρο.

Κάτι ανάλογο με την εφαρμογή της θεωρίας των παιγνίων του Εθνικού ζεν πρεμιέ Βαρουφάκη που κατέληξε στα γνωστά τραγικά αποτελέσματα και που πολλοί κατόπιν εορτής προσπαθούν μάταια να ωραιοποιήσουν.

"Σέβομαι απόλυτα την θλίψη των συγγενών των θυμάτων, είναι οι μόνοι που πραγματικά δικαιούνται να έχουν ενστάσεις".
Ποιός έκανε αυτή την δήλωση; H σκηνοθέτης της παράστασης.
Σε εμένα ακούγεται τουλάχιστον σαν ομολογία αποτυχίας.
Ούτε θεωρώ πως μου αφαιρείται το δικαίωμα να εχω άποψη επειδή δεν εχω συγγενή ανάμεσα στα θύματα.
Εάν δεν μπορεί η ιδια η σκηνοθέτης να υπερασπίσει με επιχειρήματα την παράσταση τότε υπάρχει πρόβλημα.

Ομολογώ πως έχασα μια μεγάλη ευκαιρία να δω την τελευταία παράσταση που ήταν και τζάμπα (αφού ανέβηκε με λεφτά των φορολογουμένων) για να δω πως μπορεί σε ενα θεατρικό εργο να συνυπάρχουν ενα απο τα μεγαλύτερα μυαλά του 20 αιώνα αυτό του John Nash με κάποιου που δεν μπόρεσε να βάλει σωστά το ξυπνητήρι σε ενα ρολόϊ-βόμβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ρίξε λάσπη: