2 Σεπ 2013

Άμπρα κατάμπρα, χόκους πόκους.



Ελλάδα 2013 μχ...
Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Ο παπάς της ενορίας Αγίας Βαρβάρας στο Ακταίο-Ρίου ενοχλήθηκε όταν έμαθε πως ένας άλλος μάγος εμφανίστηκε στην περιοχή του και την ώρα της λειτουργίας θεώρησε σωστό να ενημερώσει τούς πιστούς σχετικά.
Ξεκίνησε λοιπόν να πεί αυτα που ήθελε λέγοντας « Σήμερα το βράδυ στην Πάτρα θα δώσει παράσταση ένας μάγος... ».
Εκείνη την στιγμή ενα παιδάκι που βρισκόταν μαζί με την μητέρα του μέσα στην εκκλησία μόλις το άκουσε χωρίς να περιμένει να ακούσει την συνέχεια χαμογέλασε πλατιά γεμάτο έξαψη και χαρά και την έπιασε απο την φούστα λέγοντας  «Μαμά θα πάμε;!!! »
Kανονικά ο παπάς θα έπρεπε να σταματήσει εκεί το λογίδριό του υποκλινόμενος μπροστά στην αγαθότητα και ανόθευτη καλοσύνη του παιδιού το οποίο πίστεψε πως ο καλός παπάς του έκανε ενα όμορφο κυριακάτικο δώρο, αλλά συνέχισε πεισματικά για να υπερασπιστεί το επάγγελμα του που κινδύνευε απο τον μάγο.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι διαβολικός και πρέπει την ωρα που θα κάνει τα διαβολικά μαγικά του όλοι μαζί να λέμε "Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησόν με" για να τον αποτρέψουμε ».
Θα ήθελα να ξέρω εκείνη την στιγμή πώς αισθάνθηκε το μικρό παιδάκι και πόση ζημιά προκάλεσε ο παπάς με αυτά που είπε στην ψυχή του.
Πέρα απο αυτό θεωρώ πως το ΣΔΟΕ θα ήταν ενήμερο για το εάν ο μάγος ήταν εντάξει σε οτι αφορά την φορολόγιση της παράστασης που θα έδινε, αντίθετα με οτι συμβαίνει με τις παραστάσεις που δίνει κάθε κυριακή ο παπάς..

Οπως είναι γνωστό την επίσημη άδεια του κράτους για να εξασκεί το επάγγλεμα της μαγείας στην Ελλάδα το έχει η εκκλησία.
Απο αυτό βιοπορίζονται ολοι οι ρασοφόροι-δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι πληρώνονται απο εμάς και μάλιστα χωρίς να το επιθυμούμε οι ίδιοι.
Θα περιμέναμε τουλάχιστον μέχρι να γίνει ο διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας (για αυτό να μην έχετε καμμία αμφιβολία) οι εκπρόσωποι της εκκλησίας να βουτάνε την γλώσσα τους στο μυαλό τους πρίν μιλήσουν, και ειδικά την ωρα της λειτουργίας.
Κάποιοι παπάδες εκμεταλεύονται ακριβώς αυτό επειδή δεν υπάρχει αντίλογος την ωρα της λειτουργίας.
Αν δεν σέβονται τους μεγάλους οι οποίοι αναλαμβάνουν την ευθύνη για όσα ακούνε μέσα στην εκκλησία και δεν αντιδρούν ας σεβαστούν τουλάχιστον τις παιδικές ψυχές.
Εμείς πάντως εδω θα είμαστε για να μην περνάει στα "μουλωχτά" τίποτα απο οσα λένε οι σκοταδιστές.

(Στην φωτογραφία ο συγκεκριμένος παπάς είναι μεσα σε κύκλο και ο σκοπός που δεν μπήκαμε στον κόπο να τον απομονώσουμε απο τούς άλλους σε ξεχωριστή φωτογραφία είναι μήπως τελικά αποφασίσουν να τον απομονώσουν αυτοί, αν μη τι άλλο για να σωθεί το επάγγελμά τους το οποίο δεν κινδυνεύει απο μάγους που σκοπό έχουν να διασκεδάσουν το κόσμο, αλλά απο μυαλά ιερωμένων που ζούν στην εποχή του μεσαίωνα και έχουν απομακρύνει τον κόσμο απο την εκκλησία).


13 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο το άρθρο σου η εκκλησία όταν αναθεματίζει τους Ελληνες την Κυριακή της Ορθοδοξίας χρησιμοποιεί μαύρη μαγεία. Ο Βασιλάκης ο Σανκάρα είναι ένας υπέροχος ταχυδακτυλουργός. Χαίρομαι που ξανάγραψες. Χακούνα Ματάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ.
      Με το παπαδαριό εχω ενα θέμα και δεν θα χάνω ευκαιρία να τούς ξεμπροστιάζω.
      Ειναι το φαϊ μου.
      Χακούνα Ματάτα.

      Διαγραφή
  2. Ειναι φανερο οτι δεν βρεθηκατε σε δυσκολες καταστασεις .Βιολογικα τα συγκλονιστικα βιωματα τα αντιμετωπιζειο οργανισμος του ανθρωπου με την επινεφρινη -αδρεναλινη-,πνευματικα ομως υπαρχει η αναγκη ψυχικης υποστηριξης. Εκεινες τις στιγμες κανενας δεν ειναι αθεος .Την υπερενταση τετοιων στιγμωντην αντιμετωπιζειψυχικα ο ανθρωπος με μια μονο λεξη που ασυναισθητα την προφερει εκεινη την στιγμη ΘΕΕ ΜΟΥ . Αυτη η λεξη ξεφυγε απο τα χειλη μου οταν με τουφεκισαν κιερχοταν ο γκεσταπιτης με το περιστροφο στο χερι για να μου δωσει την χαριστικη βολη φωναξα δυνατα ΘΕΕΜΟΥ.Ευχομαι να μη ζησετε παρομοια εμπειρια.Φαιδων Ζαμπογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ναυτικός.
      Εχω βρεθεί σε δύσκολες στιγμές.Παλιά έκανα τον σταυρό μου εκείνες τις στιγμές τωρα πια οχι.
      Πάντως θα περίμενα να καταδικάσετε τον ιερέα για την στάση του.Εσείς που πιστεύετε θα έπρεπε να το κάνετε πρώτος απο όλους.
      Με τέτοιους ιερείς η εκκλησία απαξιώνεται στα μάτια μας.
      Το μεγάλο λάθος που κάνετε ειναι πως προβάλετε τον Θεό για να υπερασπιστείτε ανθρωπους σαν τον ιερέα που δεν εχει καμμία σχέση με αυτά που λέει ο Θεός.

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμε 6:07 οὐ λήψει τὸ ὄνομα Κυρίου τοῦ Θεοῦ σου ἐπὶ ματαίῳ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε 15-Σεπτ-2013 -12,40 .Κατ αρχην δεν ειμαι ανωνυμος .Υποθετω οτι εισαι ιερεας .Χωρις να θελω να υποτιμησω το εργο σας ,την ωρα που βρισκεται ενας ανθρωπος σε κρισιμη κατασταση ειναι απιθανο να παρευρισκεται ο παπας της ενοριας διπλα του.Ουτε υπαρχει διαθεσιμος χρονος για να πεις το ΠΙΣΤΕΥΩ η το ΠΑΤΕΡ ΥΜΩΝ . Με την επικληση του ΘΕΟΥ εκφραζεις την δυναμη της προσευχης .Για να εχει δυναμη η προσευχη σου πρεπει να πιστευεις. Λες να ηταν συμπτωση που δεν αντεληφθει ο κεσταπιτης την λακουβα κι επεςε μεσα ? Τετοιες συμπτωσεις ειναι τεχνασματα του ΘΕΟΥ διατηρωντας την ανωνυμια του . Μου λενε οι φιλοι οτι ειμαι τυχερος. Πιστευω οτι η τυχη σαν οντοτητα δεν υπαρχει , ειναι το ψευδωνυμο του ΘΕΟΥ.. Παιδι κρατουσα τα εξαπτερυγα καθε Κυριακη.. Τωρα παω στην εκκλησια αραια. Φαιδων ζαμπογλου συνταξιουχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ιερεας που θεωρει τον εαυτο του επαγγελματια ειναι κατ" εμε απαραδεκτος . Ο εξομολογητης μου ιερεας ειχε καφενειο στο χωριο του . Ο δεσποτης τον μαλωσε .Καφετζης εισαι η ιερεας? Απαντησε Ειμαι επαγγελματιας καφετζης και ψαρας και λειτουργος του ΘΕΟΥ ιερεας . Πιστευω οτι η ψυχη του ειναι κοντα στους αλλους ψαραδες που τους εκανε ο ΧΡΙΣΤΟΣ μαθητες του. Οι ιερεις τοτε ηταν αμισθοι. Φαιδων Ζαμπογλου συνταξιουχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε Ζαμπογλου,αισθανεσται πιο εκλεκτός μπροστά στον Θεό από όσους σκοτώθηκαν τελικά (Εκατομμυρια) από τον Γκεσταπιτη παρόλο που αναφωνησαν "Θεέ μου!" ...;

      Διαγραφή
  6. Δεν ισχυριζομαι οτι επενεβει ο Θεος . Η προσευχη με εσωσε. Η δυναμη της προσευχης δεν αμφισβητηται .Δεν επιδρα στα αψυχα. Κατα ανεξηγητο τροπο επιδρα στον ψυχικο κοσμο και στην βου ληση των αλλων ανθρωπων αλλα και των αλλων λογικων εμβιων οντων. Απαραιτητη προυποθεση ειναι να κανει οανθρωπος την προσευχη με πιστη . Η επικληση του Θεου η του Αλλαχ η του ιεχωβα αναλογα με την πιστη του καθ' ενος οπως και η παρουσια ιερεα ειναι προσθετο στηριγμα για τους ολιγοπιστους . Ειναι αποδειξη της ψυχικης δυναμης η βασκανια το ματιασμα που το παραδεχονται ολοι οι λαοι ανεξαρτητα απο την θρησκια τους. Οι θηριοδαμαστες και οι γοητες φιδιων εχουν σε μεγαλο βαθμο αυτη την δυναμη . Οπως και οι πνευματιστες . Στερουνται αυτην την ιδιοτητα οι υλιστες.Φ.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ασ εχουμε υπ οψη οτι στην Ελλαδα μονο επεζησαν περισσοτεροι απο 11 τουφεκισμενοι . Ορισμενοι εχασαν το λογικο τους . Αλλοι αφοσιωθηκαν στα θεια ,καλογερεψαν .Αναφερω τον κρητικο Γιωργο Γαλανο .Την 5η-6-1941 οι Γερμανοι επιασαν 25 ανδρες απο το κοντομαρι και τους τουφεκισαν για αντιποινα.,Στο ηρωω ειναι γραμμενα 24 ονοματα. Οταν επεσαν οι κρητικοι απο τον τουφεκισμο ο επι κεφαλης υπολοχαγος πηγε για την χαριστικη βολη ενω παρακολου θουσαν οι κεσταπιτες .Πυροβολουσε στο κεφαλι δεν μπορουσε να κανει αλλοιως .Οποιον καταλαβαινε ομως οτι ηταν ζωντανος πυροβολουσε στο χωμα διπλα του Οταν εφθασε στον ΓΙιωργο Γαλανο αυτος ανοιξε τα ματια και ειπε μονο μια λεξη -ΘΕΕ ΜΟΥ .Ο Γιωργος ηταν ο μονος που εζησε .Το 1948 ο υπολοχαγος ΗΑΝΣ ΠΕΤΕΡ ΒΕΙΣΛΕΡ πηγε στο Κοντομαρι γονατισε στο ηρωον κι εκλαψε Ο Γιωργος τον αναγνωρισε τον πηρε στο σπιτι του και τον φιλεψε .Υςτερα με την παρεα ηπιαν τσικουδια ωσπου εγιναν ολοι λιωμα στο μεθυσι .Ο Χανς μεσα στο μεθυσι του αγκαλιαζε τους κρητικους .-Επαναλαμβανε κλαιγοντας -συγγνωμη αδερφια μου συγγνωμη..Η συγγνωμη δεν επανορθωνει το κακο οποιοςζητα συγγνωμη αναγνωριζει το κακο που εκανε και εχει μετανοιωσει .το βαθυ νοαμα της ειναι οτι τετοιες πραξεις δεν θα επαναληφθουν .Αλλη φορα θα γραψω για τον φιλο μου Κυριακο που δεν σταθηκε τυχερος. Φαιδων Ζαμπογλου ερασιτεχνης μελετητης της ιστοριας μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πεπει να γνωριζουν οι ιερεις οτι ο ταχυδακτυλουργος δεν κανει μαγεια .Ειναι αξιοθαυμαστοςτεχνιτης.Η λεξη ΜΑΓΟΣ χρησιμευει χαριν εντυποσεων.Ουτε οι ιερεις ειναι μαγοι .Επομενως δεν υπαρχει σημειο τριβης ματαξυ ιερεα και ταχυδακτυλουργου.. Φ.Ζ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το παπαδαριο ειναι ενα παχυ χαλι για να κρυβονται απο κατω τα σκουπιδια. Τεμπεληδες ,ανυπροκοποι,δολιοι,κρυπτονται .Βολευονται επαγγελματικα και πλουτιζουν . Μη βαζουμε ομως ολουςτους ρασοφορουςστο ιδιο σακι .Ειναι μετα δυσκολο να τους ξεχωρισεις.Τα -κυρ ελεησον-και το ρασο δεν κανουν τον ιερεα. Ο Ιερεας δεχεται την εξομολογηση οχι για να δωσει αφεση αμαρτιων! Αλλα για να συμβουλευσει και να καθοδηγησει στον σωστο δρομο οσους κινδυνευουν να παρεκτραπουν.Να βοηθα οικονομικα οσους εχουν αναγκη με τις προσφορες ευπορων πιστων αλλα και με το δικο του υστερημα. Αυτο ειναι εργο ψυχολογου γιατρου αλλα εκεινος δεν το κανει δωρεαν! Ειναι ευτυχης οποιος εχει φιλο ενα τετοιο ιερεα. Οταν θελησα να κανω συντροφο της ζωης μου την συζυγο μου ,ο πατερας της αντεδρασε .Εμαθα οτι αξιοτιμος συμπολιτης μας με κατηγορησε.Οργισθηκα και αποφασισα να δειρω αυτο το ατομο .Το εξομολογηθηκα στον φιλο μου παπα.Η εξομολογηση εγινε στην βαρκα οταν πηγαμε για ψαρεμα.-Ηρεμησε και ακουσε με.Αυτοι που σε κατηγορησαν εδειξαν την κακια τους και το ποιον τους .Σου εκαναν κακο . Το μεγαλυτερο ομως κακο που σου εκαναν ειναι η οργη που εβαλαν στην καρδια σου .Απο το να διορθωσεις την ζημια που σου εκαναν δυσκολοτερο ειναι να νικησεις την οργη που ειναι ικανη να σε παρασυρει σε πραξεις που θα χειροτερεψουν την θεση σου.Θα μιλησω στον πατερα της κοπελας Η υποθεση ειχε αισιο τελος .Θαυμασα πως ενας απλος ψαρας με μετρια μορφωση ,με σκαμμενο το προσωπο απο την αρμυρα της θαλασσας και ροζιασμενα χερια οταν φορεσε το ρασο αποκτησε το χαρισμα να βοηθα και να συμβουλευει οσους εχουν αναγκη και να εχουν τα λογια του αληθινη σοφια.Οι ιερεις ηταν αμιθοι .Πεθανε παμφτωχος με μπαλωμενο ρασο . Φαιδων Ζαμπογλου συνταξιουχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον Οκτωβριο 1943 οι ανταρτες του ΕΔΕΣ εδωσαν μαχη στα Τζουμερκα με την Γερμανικη Μεραρχια Εντελβαις . Οι ανταρτες ειχαν 12 αξιωματικους και 40 οπλιτες νεκρους.Οι Γερμανοι αγνωστο αριθμο νεκρων και 50 αιχμαλωτισθεντες απο τους Εδεσιτες .Την 18η -10.επετεθησαν οι Γερμανοι με πυροβολικο .Οι ανταρτες κατεφυγαν στις απατητες κορυφες των Τζουμερκων.Οι Γερμανοι επιασαν 250 ομηρους για τουφεκισμο .Οι ανταρτες ειπαν ,αν τους τουφεκισουν θα τουφεκισουν κι εκεινοι τους Γερμανους .Αδιαφορωντας για τους δικους τους τουφεκισαν οι Γερμανοι τους ομηρους .και μετα απ αυτο και οι ανταρτες τους Γερμανους.Οι Γερμανοι τουφεκιζαν 15 καθε φορα .Στην τελευταια ηταν και οφιλος μου ο Κιτσος -.Πυροβολησαν πολλες φορες κι επεσαν ολοι εκτος απο τον Κιτσο .Ο υπολοχαγος τους διεταξε να πυροβολησουν ξανα .Πυροβολησαν αλλα το αγορι εμενε παντα ορθιο .Ο Υπολοχαγος πηγε με το πιστολι στο χερι για την χαριστικη .Ο διερμηνεας της Κεσταπο Κιμων φωναξε στο αγορι -ΠΕΣΕ ΚΑΤΩ.Κι εκεινο επεσε .Στον Υπολοχαγο ειπε .-Αφου οι στρατιωτες δεν θελησαν να σκοτωσουν το αγορι αφησε το να ζησει .Αφου βλεπεις οτι οι προισταμενοι σου μας παρακολουθουν .Αν δεν σκοτωσω το αγορι θα με σκοτωσουν εμενα ,και πυροβολησε το αγορι στο κεφαλι.Οση ωρα γινονταν οι τουφεκισμοι ενας παπας συνεχεια εψελνε .Ισως σε μερικους πιστους εδωσε κουραγιο ελπιζοντας στη μελλουσα ζωη .Αυτο ηταν το μονο που μπορουσε να προσφερει Τους 100 τους αφησαν να επιστρεψουν στα σπιτια τους για να λενε οτι αν κανουν οι ανταρτες πολεμο θα τουφεκισουν 500.Αναμεσα σ' αυτους που εζησαν ηταν και ο πατερας μου Φαιδων Ζαμπογλου
      .

      Διαγραφή

Ρίξε λάσπη: