19 Νοε 2011

Δικαιοσύνη και οχι εκδίκηση.

Δεν έχω την απαραίτητη υπομονή να γράψω με νηφάλιο τρόπο.
Συνήθως με το που κάνω τις πρώτες σκέψεις ο θυμός σκεπάζει τα πάντα και εκεί βρίσκουν ολοι την ευκαιρία να με απαξιώσουν και να με χαρακτηρίσουν εμπαθή και εκδικητικό.
Αυτός όμως ο θυμός είναι αποτέλεσμα ενός τίμιου αγώνα μιάς ολόκληρης  ζωής ο οποίος πετάχτηκε στα σκουπίδια στο όνομα της δικαιοσύνης και της ανθρωπιάς ετσι όπως την εννοούν κάποιοι που τόσα χρόνια οχι μόνο δεν αγωνίστηκαν τίμια , αλλά και απαξίωσαν τον δικό μου αγώνα όποτε έβρισκαν την ευκαιρία κοιτώντας με υπεροπτικά και αγνοώντας το δίκιο μου.

Αυτόν τον θυμό τον έπνιξα ολα αυτά τα χρόνια και θα τον πνίξω και τώρα ζητώντας δικαιοσύνη και οχι εκδίκηση.
Είμαι απο αυτούς που τόσα χρόνια δεν έκλεψαν.Ισως επειδή δεν είχα την ευκαιρία να κλέψω (όπως λένε αυτοί που έκλεβαν ο καθένας με τον τρόπο του και προσπαθούν τώρα να ενοχοποιήσουν και εμένα).
Ακόμα προσπαθούν να με κάνουν να θυμώσω για να μου αφαιρέσουν το δίκιο μου και να με χαρακτηρίσουν εμπαθή.
Ομως αυτή την φορά δεν θα το καταφέρουν.Θα πω με ηρεμία και ψιθυριστά:  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Τόσο ήρεμα και ψυθιριστά που θα τρομάξει όλος ο κόσμος.
Τόσο ψυθιριστά που θα το ακούσουν όλοι με προσοχή.
Απο τούς πολιτικούς μέχρι τούς δημόσιους υπάλληλους σε θέσεις κλειδιά που εκμεταλεύτηκαν τόσα χρόνια τον λαό και έφτιαξαν περιουσίες πάνω στην πλάτη του και που τώρα νομίζουν πως η δική τους "δικαιοσύνη" (που θέλει μόνο χρεοκοπημένους επιχειρηματίες να διαπομπεύονται ενώ άλλοι που είναι εκλεκτοί της εξουσίας συνεχίζουν να κλέβουν) θα με κρατήσει ήσυχο.
Η ανθρωπιά  μου είναι αυτή που με κάνει να μην ζητώ την τιμωρία όσων απο "ανάγκη" κούνησαν σημαίες και κρατούσαν απο συμφέρον στήν εξουσία κυβερνήσεις διεφθαρμένες για εναν μισθουλάκο.Αυτούς απλά τούς λυπάμαι και τούς αγνοώ.
Οσοι μπορούν και έχουν τον εξουσία να απονείμουν δικαιοσύνη μην καθυστερούν άλλο , γιατί μπορεί να μην ξέρω πολλά , αλλά ξέρω πώς όσο τυφλή πρέπει να είναι η δικαιοσύνη που τελικά δεν απονέμεται , άλλο τόσο τυφλή είναι η εκδίκηση που θα πάρει την θέση της.

2 σχόλια:

Ρίξε λάσπη: