12 Ιουν 2010

Ο παντρεμένος ζει σαν σκύλος και πεθαίνει σαν άνθρωπος. Ο ανύπανδρος ζει σαν άνθρωπος και πεθαίνει σαν σκύλος. Κωνσταντίνος Καβάφης, 1868-1933, Ποιητής

Καλά καταλάβατε.
Περί γάμου η σημερινή ανάρτηση.Ενα θέμα που απασχολεί όλους.Αλλους επειδή παντρεύτηκαν και άλλους επειδή δεν.Εγω ανήκω στήν κατηγορία εκείνων που παντρεύτηκαν και τώρα είναι ελεύθεροι.Χωρισμένος κοντολογίς.
Υπήρξα ελεύθερος και πρίν παντρευτώ,αλλά η γλύκα και η απόλαυση της ελευθερίας τώρα έχει πάρει άλλες διαστάσεις και άλλο νόημα.
Τα αποφθέγματα και τα γνωμικά που υπάρχουν για το θέμα του γάμου είναι πολλά.Διάλεξα αυτό του Καβάφη για να δώσω λίγο περισσότερο κύρος σε ιδέες περί γάμου.
Γιατί άλλο είναι να κατεβάζει μπινελίκια ενας διαζευγμένος η ένας παντρεμένος και άλλο η γνώμη κάποιου σαν τον Καβάφη.Τέτοιοι άνθρωποι έχουν υμνήσει τον έρωτα και δικαιούνται να προβάλονται περισσότερο όταν μιλάνε για τέτοια θέματα.
Γιατί παντρευόμαστε λοιπόν;
Tα δύο μεγαλύτερα λάθη που μπορεί να κάνεις είναι να παντρευτείς για να μην μείνεις μόνος η για να μπορείς να πηγαίνεις εκδρομές με αλλα ζευγάρια για να μην νοιώθεις σαν μπακούρι.
Ποτέ δεν μένεις μόνος όταν δεν είσαι παντρεμένος και ποτέ δεν πάς εκδρομή όταν είσαι.
Υπάρχουν κάποιοι που παντρεύονται για να αποκτήσουν απογόνους.Σεβαστό αν και προσωπικά εχω πολλές ενστάσεις πάνω στο θέμα.Αλλοι γιατί θέλουν να δώσουν νόημα στην ζωή τους.
Σίγουρα κάποιοι θα με ρωτήσετε γιατί παντρεύτηκα εγω.
Εκανα λάθος.
Μπορεί να το ξανακάνω(αν και μου φαίνεται απίθανο)και ο λόγος είναι οτι ο άνθρωπος που ψάχνω αυτή την φορά "δεν υπάρχει"(με την έννοια που έχει η μοδάτη ατάκα).
Ενα απο τα πιο αγαπημένα μου αποφθέγματα ανήκει σε κάποιον κύριο Charles M.Scultzhttp://en.wikipedia.org/wiki/Charles_M._Schulz(Αμερικανός σχεδιαστής καρτουνίστας,εκείνος που δημιούργησε τον Charlie Brown και τον Snoopy)γιατί δεν βρήκα ακόμα κανέναν που να μπορεί να το αμφισβητήσει.
"Η ζωή μου δεν έχει σκοπό, δεν έχει κατεύθυνση, δεν έχει στόχο,δεν έχει νόημα και, όμως, είμαι ευτυχισμένος. Δεν μπορώ να το καταλάβω.
Τι κάνω σωστά;"

7 σχόλια:

  1. ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙΣ Η ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙΣ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΤΑΤΟ ΑΠΑΙΧΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, με 'γεια την νέα εμφάνιση του blog. Είναι καταπληκτική, έμεινα να την χαζεύω.
    Μου άρεσε το απόφθεγμα του Καβάφη... λες να παντρευτώ λίγο πριν τον θάνατό μου; Όπως και να το δεις, κερδισμένη θα βγώ έτσι ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου όμορφη Ηώς με το πανέμορφο όνομα.Στην Οδύσσεια ο Ομηρος γράφει:"Οταν ήρθε η κόρη της αυγής,η ροδοδάκτυλη Ηώς"...
    Οπως ακριβώς την φωτογραφία που έχεις στήν σελίδα σου.Ετσι έρχεσαι και ομορφαίνεις την σελίδα μου... :)
    Ναι είπα λόγω καλοκαιριού και ζέστης να δροσίσω λίγο το μπλοκάκιό μου.Χάρηκα που σου άρεσε,άλλωστε για εσάς που μπαίνετε στόν κόπο να με διαβάζετε τα κάνω ολα..
    Τελικά μάλλον αυτή είναι η λύση που είπες..
    Πρίν το μεγάλο μας "ταξίδι" να παντρευτούμε.
    Καλή ιδέα..
    Ετσι κανένας δεν θα μας θυμάται σαν μπακούρι και θα έχουμε γλυτώσει και ολα τα βάσανα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι άντρες παντρερύονται για τους εξής λόγους (διαζευκτικά ή αθροιστικά):
    1. Νομίζουν ότι ο έρωτας και η καύλα για τη συγκεκριμένη θα κρατήσει για πάντα.
    2. Γιατί η μαμά τους θέλει εγγόνια.
    3. Γιατί θέλουν υπηρεσία να τους φροντίζει δωρεάν (τρομάρα τους...).
    4.Γιατί θέλουν να διαιωνίσουν το (δοξασμένο) όνομά τους.
    5. Γιατί θέλουν να έχουν κληρονόμους (λες και θα πάθουν τίποτε στον τάφο αν δεν έχουν).
    6. Γιατί θέλουν να "ανήκουν" στην πλειοψηφία των κορόϊδων που ειναι κι αυτοί παντρεμένοι.
    7. Γιατί νομίζουν ότι έτσι "πρέπει" να κάνουν.
    8. Εδώ βάζετε ό,τι θέλετε...

    Για τις γυναίκες άλλη φορά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Heliotypon έχεις εναν μοναδικό τρόπο να λές τα πάντα σε λίγες γραμμές.Συμφωνώ με όλα αλλά το νούμερο 1 και 7 είναι πολύ εύστοχα.
    9...Γιατί μπροστά στην ομορφιά είμαστε άβουλοι.Τώρα για κάποιους που παντρεύονται άσχημες γυναίκες το θέμα είναι περίπλοκο και χρειάζεται να μιλήσει κάποιος ειδικός.Περιμένω με αγωνία και την γνώμη σου γιατί παντρεύονται οι γυναίκες.
    Υ.Γ
    Οι γυναίκες αναγνώστριες να είναι επιεικείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 10. γιατί εκείνη τη στιγμή είναι η πιο φυσική συνέχεια της σχέσης.
    ομως το 1. είναι πολύ ισχυρο και για άντρες και για γυναίκες.
    και με το 9. θα συμφωνήσω εν μέρει με την έννοια ότι η ομορφιά είναι υποκειμενική. Και όταν με κάποιον είσαι ερωτευμένος, αυτό ούτε που το βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Coffemug συμφωνούμε στο οτι όταν είσαι ερωτευμένος η ομορφιά πάει περίπατο,αρκεί η έλλειψή της να αναπληρώνεται απο πνεύμα και προσωπικότητα.
    Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ρίξε λάσπη: